08 Şubat 2024

Avrupa Birliği Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Kısa Dönemli Personel Hareketliliği hibe programı kapsamında Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi tarafından yürütülen “Nitelikli Uzmanlar, Bağımsız Bireyler” projesinin katılımcıları; bireysel hareketliliğin ilk durağı olan İtalya’daki Comunita San Patrignano’ya ulaştı. Dünya’daki en büyük ve en kompleks rehabilitasyon merkezlerinden biri olan San Patrignano 300 hektar alana yayılmış olup birçok spor kompleksi, zanaat atölyeleri (dokuma, deri, ahşap vs) , sanat atölyeleri, sinema ve tiyatro kompleksleri, küçük-orta ölçekli fabrikalar, tarım arazileri ve daha birçok farklı kategoriyi içermektedir. Burada dünyanın her yerinden alkol, ilaç, organik/sentetik bağımlılık yapıcı madde kullanım bozukluğu olanlar, kumar ve internet kötüye kullanımı olan danışanlar mevcuttur. Buradaki program 3 ila 4 yıl sürmektedir.
San Patrignano’daki koordinatör ev sahipleri ve orada rehabilitasyon programını sürdüren gönüllü ev sahipleri (SP sakinleri) ile birlikte SP’de kullanılan yöntemler, SP’nin kuruluş felsefesi ve atölyeler hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Her gün farklı bir “sektör” tanıtılmakta ve sektörlerdeki çalışanlara proje kapsamında gönderilen katılımcılar eşlik etmektedir.