Bilimsel Araştırma İzinleri Bilgi Notu

Bilimsel Araştırma İzinleri Bilgi Notu

Veri Toplanacak Yer

Araştırmacının Başvuru Yapacağı Kurum

Eskişehir Şehir Hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi,Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi,Sivrihisar

Devlet Hastanesi,Çifteler Devlet Hastanesi

Hastane Başhekimliği

(Birden fazla hastaneden veri toplanacak ise her hastanenin

Başhekimliğine ayrı ayrı başvuru yapılacaktır)

İl merkezindeki ASM’ler

ASM’nin bulunduğu ilçenin İlçe Sağlık Müdürlüğü.

(Hem Odunpazarı hem de Tepebaşı ilçelerindeki ASM’lerden veri toplanacak ise her iki İlçe Sağlık Müdürlüğüne de ayrı ayrı başvuru yapılacaktır

Halk Sağlığı Laboratuvarı, çevre ilçelerdeki

TSM/Entegre Hastane/ASM

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı

112 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonları/Komuta

Kontrol Merkezi

İl Ambulans Servisi Başhekimliği

İl Sağlık Müdürlüğü Binası Birimleri

Birimin bağlı bulunduğu Başkanlık

-Bilimsel araştırma izinlerinde başvuru doğrudan veri toplanacak yerin bağlı olduğu kuruma yapılacaktır.
-Başvuru yapılan kurum tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yalnızca “Ön İzin” verilen araştırmalar resmi üst yazı ile ekinde ön izin formu olacak şekilde İl Sağlık Müdürlüğüne iletilir. Resmi üst yazıda “uygun görülmüş” ibaresi açıkça yazılmalıdır. Ön izin formunda görüş alınan birim sorumlusunun görüşü açıkça yazılmalı (imzalı-kaşeli), onaylayan yöneticinin “uygun görülmüştür” ibaresi açıkça yer almalıdır (imzalı-kaşeli-mühürlü).
-İl Sağlık Müdürlüğü Başvuru İnceleme Komisyonunda değerlendirilen ve nihayi izin verilen araştırmalar başvurunun yapıldığı kuruma ve araştırma sahibine (e-mail adresine) yazı ile bildirilir.
- İl Sağlık Müdürü ile Araştırmacı arasında Protokol imzalanır.
-Araştırmacı veri toplayacağı kuruma giderek çalışmasına başlar.
-Döner Sermaye işletmesi kapsamında destekleyici talebi ile yürütülecek araştırmalarda ise Sağlık Bakanlığı Makamının 20/02/2013-1488 sayılı Yönerge hükümleri geçerlidir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler
1)Etik Kurul Kararı (Girişimsel olsun ya da olmasın tüm bilimsel araştırmalar için gereklidir.)
2)Araştırmacının bağlı bulunduğu kurumun (üniversite, kamu veya özel kurum) resmi talep yazısı.
3)Başvuru Formu
4)Araştırma Detay Formu
5)Araştırma yönteminin (anket, ölçek, mülakat formu, veri seti v.b.) her sayfası danışman tarafından imzalı/kaşeli bir örneği
6)Aydınlatılmış Rıza Formunun danışman tarafından imzalı ve kaşeli bir örneği.
7)Araştırmacının Kurumsal Kimlik Belgesi Fotokopisi (Araştırmacı hem çalışıyor hem de öğrenci ise her iki kurumsal kimlik belgesi fotokopisi de gereklidir)

Açıklama:
Sağlık tesislerimizde/hastanelerimizde Bilimsel Araştırma veri toplama izni işleyişinin yukarıda izah edildiği şekilde yürütülmesi Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Ar-Ge Dairesi Başkanlığının yazılı talimatıdır.

Formlar:
YEDH BİLGİ NOTU