T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi

YB Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi

Güncelleme Tarihi: 08/01/2019

Beyin Cerrahi YBÜ’lerindeki hastalar yoğun monitörizasyon, ventilatör desteği, intrakranial acil müdahale (Eksternal Ventriküler Drenaj takılması gibi), Kafa travmaları Spinal travmalar, Multitravmalı hastalar, Beyin Tümörleri, Beyin kanamaları (Subaraknoid hemorajiler, Epidural hematomlar, Subdural hematomlar) Kafa içi basınç artışı sendromuna neden olan diğer klinik durumlar, preoperatif genel durumu kötü hastaların postoperatif dönem stabilize edilmesi, yaşamsal fonksiyonların bir kısmının veya tümünün yetersiz ya da yitirilmiş olduğu durumlarda yaşamın sürdürülebilmesi ve fonksiyonların yeniden kazanılması amacıyla takip edilmektedir. Hastanemizde Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi 2. Basamak hizmet vermektedir.