ESKİŞEHİR YUNUS EMRE DEVLET HASTANESİ

ESKİŞEHİR YUNUS EMRE DEVLET HASTANESİ

YB Koroner Yoğun Bakım Ünitesi

Güncelleme Tarihi: 12/07/2018

Koroner Yoğun Bakım Ünitesi, genellikle birden ortaya çıkan ve herhangi bir tedavi/ işlem yapılmazsa hastanın yaşamını yitirmesine yol açacak kritik kalp hastalıklarının yakından izlenmesi amacıyla düzenlenmiş bir bölümdür.  Bu birime yatması gereken hastalar arasında öncelikli sırayı, kalp kasını besleyen damarlardan birinin bir pıhtı ile tıkanması sonucunda ortaya çıkan kalp krizi geçirmekte olan kişiler alır.  Kalp ritminde birden bire ortaya çıkan bozukluklar; kan basıncında, kalp-damar sistemindeki bir bozukluğun neden olduğu birden düşmeler; birden bire ortaya çıkan kalp yetersizliği bulguları hastaların Koroner YBÜ’ne yatırılmasını gerektiren diğer durumlardır.
Hastanemizde 6 yataklı 1. Basamak ve 9 yataklı 2. Basamak Genel Yoğun Bakım Ünitelerimiz bulunmaktadır.